Bemutatkozás

A vállalkozás bemutatása és jelenlegi helyzete

1990-ben kezdtem fuvarozni egyéni vállalkozókét (Gáspár László) egy darab bérelt tehergépjárművel, de még az évben vettem meg az első tehergépkocsim. 2002-ben alapítottam meg a Gáspár-Sped Kft-t mely azóta is működik Folyamatosan bővítettem, fejlesztettem, saját telephelyem lett, 2005-2006-ban 7 db saját járműszerelvénnyel, és közel 40 alvállalkozóval dolgoztam.

Belföldre és külföldre is folyamatosan fuvarozunk, sofőr hiányból adódóan csökkentettük le a járműparkot.

Jelenleg 3 db nyerges-billencs járműszerelvénnyel dolgozunk 3 alkalmazottal (két sofőr és egy adminisztrátor). Belföldi áruszállítással foglalkozunk, ömlesztett árukat szállítunk (gabona, kő, homok, stb). A járműszerelvények saját telephelyen parkolnak a 8051 Sárkeresztes, 385/22 HRSZ. alatt, amely Gáspár László nevén szerepel.

A mindennapokban saját munkáimat végezzük és mint alvállalkozó is dolgozunk be cégeknek. Saját munkáim leginkább termelők és kereskedők megbízásából búza- és kukorica betakarítási időre tehető, mely időszakban a földekről kb 8000-10000 tonna terményt szállítunk be különböző feldolgozó üzemekbe. Éves szinten 5000-5500 tonna baromfitrágya szállítási megbízásunk is van.

Ezen munkákra, ha szükséges, alvállalkozókat is igénybe szoktunk venni. Alvállalkozóként pedig útépítéseket vállaló fővállalkozóktól, gabona szállító cégektől vagy egyéb fuvarszervező cégektől kapjuk a szállítási munkákat.

A szállítmányozási megbízásokat mindig pontos időben, átvett mennyiségben és minőségben teljesítjük. Partnereink 15-30 naptári napos határidőre fizetnek. A tehergépjárművek karbantartását, javítását általában saját műhelyünkben tudjuk elvégezni. Amennyiben mégsem, akkor kamionszerelő műhelyeket veszünk igénybe.

Terveink között szerepel, hogy szeretnénk egy 10 tonnás billencs tehergépjárművet vásárolni, hogy a kisebb megrendeléseket, fuvarmegbízásokat is teljesíteni tudjuk. A billencs tehergépjármű anyagi háttere rendelkezésre áll. Valamint, pályázat útján sikerült beszerezni egy rakodógépet, így ömlesztett áruforgalmazással is foglalkozunk (homok, kő, föld).

Ezen anyagok tárolására rendelkezésre áll a telephelyem, mely a 81. számú főútról aszfaltos úton megközelíthető. A telephely egy része murvás, a másik része térköves, összességében teljesen sármentesített, bekamerázott.